Láz

Kedden, a marosvásárhelyi Esszenciamesén állapítottam meg, hogy a fiaim már 10 hónapja nem kaptak semmilyen gyógyszert, és nem voltak lázas betegek. 5 és 3 évesen, oviba járás mellett (na jó, Zsombi csak másfél hónapja kezdte) ez csaknem szerencsének számít. Ilyen-olyan pici bajok utolértek, de már a kezdet kezdetén nyakon csíptem és feledésbe merültek egy kis olajkázással.

Ezen a héten a Farsangot ünnepelve minden nap jelmezbe lehetett menni oviba és elképzelhetőnek tartottam, hogy valaki „félbetegen” is oviba jöjjön, főleg a csütörtöki ünnepélyre. Nincs nekem ez ellen semmi ellenvetésem, csak „fegyverem”: „OnGuard” 🙂 – avagy hébe-hóba teszünk (többnyire apa) esténként On Guard illóolaj keveréket a talpukra, reggelente On Guard gyöngyöt használunk – amikor eszünkbe jut.

Úgy látszik, hogy komoly járvány tombol, mert Magor – az óvintézkedések ellenére – szombat reggel  39 fok fölötti lázzal, fülfájással ébredett. Odabújtam mellé, az volt az érzésem, hogy félrebeszél: reggel 9,30-kor, verőfényes nappalon azt kérdezte, hogy mi hogy tudtunk olyan korán felkelni? Egy pillanatra átvillant az agyamon, hogy: „de mi van, hogyha nem tudom felmérni helyesen a helyzetet és összeég?”;  aztán a következő gondolat: „megvan mindenem, amivel támogatni tudjam a szervezetét a küzdelemben”; eszembe jutott az is, amit egyszer olvastam: a szervezet nem öngyilkos, tudja, hogy mekkora lázat képes elviselni.

Készítettem egy lázcsillapító keveréket: citrom és teafa illóolajat tettem a kókuszolajba, vírusos fertőzésnek tűnt. Ezzel a keverékkel kentem be a térdhajlatokat, gerincet, hónaljat, nyakat; illetve a fülei mögé és köré tömjént simítottam, majd egy sállal körbekötöttük. Ez a keverék kb. fél fokkal tudja csökkenteni a lázat, épp csak annyira, hogy a szervezet tudja még a mikroorganizmusokat irtani vele és anyuka ne kapja a frászt, hogy a gyermeke mindjárt összeég. Egy nedves törlőkendővel borogattam a csuklóját, néha átvette ő maga és szorongatta a kezében. Figyeltünk a folyadékbevitelre, nem zavart, hogy nem eszik sokat, most nem az a fontos. Sokat pihent a nap folyamán, de azért derűs maradt. Ő döntötte el délben, hogy a betegségétől függetlenül menjünk Szovátára, annyira kívánkozott a nagyszülőkhöz.

Napközben többször ismételtük a lázkeverék használatát, amikor bedugult az orra, akkor a Breathe-t is bevetettük mellkasra, orrnyeregre kenve.

Szombat délután az „Esszenciamesét” Parajdra vittem, így 4 órát apukája és nagyszülei vigyáztak Magorra + az illatok. Nyugodt lehettem, hogy minden rendben lesz. Úgy is volt 🙂

Estére tömjént kentünk a mellkasára, illetve levendulát is adtam a lázkeverékhez (nem is tudom, hogy miért nem hamarabb?). Lefekvés előtt 2 órát párologtattuk a Purify illóolaj keveréket, hogy „könnyű” és tiszta levegőt lélegezzünk be. Magornak már éjfél előtt lement a láza..

Vasárnap reggel éhesen-szomjasan ébredett és már délelőtt kedve-ereje kerekedett kimenni levegőzni: elsétáltunk a Szováta-patakánál tanyázó kábé 40 kacsához: etettük, csodáltuk őket. A kezelés folytatódik még 1-2 napig: On Guard és Breathe, Purify.

Ez a tapasztalat segített abban, hogy jobban át tudjam érezni az anyukák aggodalmát, félelmét gyermekeik nagyobb betegségében. Kicsit tanítás is, hogy merjünk bízni a szervezetben, természetben. Kívánom mindenkinek (újra) ezt a bizalmat és gyors gyógyulásokat.

Szeretettel,

Etelka.

U.i.: Mennyibe is került ez a kezelés?

  • Lázcsillapító keverék: 12 lej – aminek a negyedét használtuk fel
  • Tömjén illóolaj: 14 lej
  • Hígított Breathe illóolaj keverék: 3 lej
  • E heti On Guard gyöngy és On guard 9 lej.
  • Purify, 3 csepp: 1,5 lej – még pár napig ismételni fogjuk napi 3 cseppel.

———————————————————————————————

Pár nappal később: jól vagyunk 🙂

Javaslat: mindenki a gyerekét figyelve „bátorkodjon” ilyen tettekre. A fiam aránylag nyugodt volt, a tömjénnek hála a fülfájás=nyöszörgés is hamar megszűnt és jólesett neki a törődés, egymás mellett fekvés. Vannak olyan helyzetek, amikor ez nem is megoldható. Nekem fontos volt, hogy maradjon egy olyan „hőfokon” a teste, amivel még birkózik a vírusokkal – úgy gondoltam, hogyha leviszem a lázat, akkor az illó (gyógy)szerek kell birkózzanak a vírusokkal. Az is lehet, hogy erősebb lázcsillapítás mellett lassabban történt volna a gyógyulás – igazából ezért írtam meg a sztorit. Amúgy meg az illóolajozás kiegészíti a hagyományos gyógymódot, ezért nyugodtan lehet együtt alkalmazni.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.