Napi rutinok

Egy egészséges életmód irányzat magába foglalja a következő javaslatokat:

1. HELYES ÉTKEZÉS

Javasoljuk, hogy az étrend tartalmazzon több adag zöldséget és gyümölcsöt, mint az antioxidánsok gazdag forrását, mely az öregedés okozta celluláris szabad gyökös molekulák ellen ad védettséget.

TIPP: reggel egy bögre langyos vízbe cseppentett citromolaj fogyasztása – megköti a szabad gyököket, ezáltal frisebbek leszünk, pozitív hangulattal.

2. TESTMOZGÁS

A minimális, értékes táplálékfogyasztás és több testmozgás segít elérni és megőrizni az egészséges alakot. A tanulmányok azt mutatják, hogy napi 10 ezer lépés szükséges a jelenlegi súly fenntartásához. Már az egyszerű séta is feltöltő erejű lehet, hogyha közben tudatosítjuk a lélekzést, figyeljük a tartásunkat, mozgásunkat. Vagy fedezze fel az ön számára legmegfelelőbb aktivitást.

TIPP: A kezdeti lendület könnyebben jöhet, hogyha egy csepp citromcirok vagy citrom illóolajat oldunk fel kanálhegynyi mézben és ezt az innivalónkba cseppentjük. Kipróbálhatunk más frissítő hatású illóolajat is, akár csuklóra, tarkóra kenve.

3. PIHENÉS 

 Az egészséges szervezet fenntartásához napi 7-9 óra nyugodt alvásra van szükség. Ez alatt a szervezet regenerálódik és felkészül a másnapi tennivalókra és megélésekre.

TIPP: Egyetlen csepp levendula illóolaj a párnán pihentető, nyugodt alvásban segíthet. Hasonló hatású a Serenity illóolaj keverék, talpra masszírozva, párnára cseppentve

4. STRESSZ KEZELÉS

A rengeteg inger, gondolat, érzelem, amellyel nap mint nap találkozunk, folyamatosan készenléti állapotban tart minket. Ilyenkor a teljesítményt elősegítő funkciók működnek a szervezetben, úgynevezett készenléti állapot ez. Ahhoz, hogy az elváltozások helyreállításra kerüljenek nyugalomra, lazításra és pihenésre van szükség.

TIPP: iktasson be kikapcsolódást elősegítő programokat. Néhány perc lélekzetre figyelés, és az érzelmek tudatosítása elősegíti a test regenerációját. Az érzelmek egyensúlyáért a Balance illóolaj  keveréket használhatjuk tarkóra, csuklóra, fülcimpára.

5. MÉRGEZŐ ANYAGOK CSÖKKENTÉSE

A fertőző mikróbák, vegyszerek, mérgek, valamint a szabad gyök molekulák csökkentése hozzájárulnak az egészséges életmód fenntartásához. A hagyományos kozmetikumok kőolaj származékokat és egészségtelen töltőanyagokat tartalmaznak, amely a bőrön keresztül szűretlenül szívódnak fel a testben, bekerülve a véráramba – hosszú távon különböző egészségügyi problémákat okozva, legyengítve az immunrendszert.

TIPP: Használjon vegyszermentes kozmetikumot. Ilyen a dotera deo-ja, fogkréme, tusfürdője és az illóolajokból  összeállítható sokféle természetes parfüm is.

Tisztítószerei segíthetik megvédeni önt és családját az egészségre káros befolyásoktól. Az On guard termékcsalád teljesen természetes, ráadásul az On guard illóolaj keverék hatásaiból kiindulva az egészséges immunrendszert támogatja.

6. TÁJÉKOZOTT ÖNGONDOSKODÁS

Egészségének felelősségvállalása a megértésnél kezdődik. Amikor komolyabb egészségügyi problémával szembesül, kérje ki engedéllyel rendelkező egészségügyi szakemberek tanácsát diagnosztizálás és kezelés céljából. Tanuljon és tegyen fel kérdéseket.

TIPP: Válasszon olyan kezelést, amely mellékhatások nélküli.

7. MEGELŐZŐ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

 Legyen a megelőző résztvevők között, és már akkor támogassa szervezete jól-létét, amikor még jól működik.

Mik az illóolajok?         Kezdőlap         Hasznos tudnivalók       Beszerzés