Masszázs

Létezik az illóolajok testbe juttatásának egy olyan módja, amely nem igényel különösebb erőfeszítést a terapeuta részéről, mégis (sőt!) nagyon hatékony az EGÉSZségünk (testi-lelki-szellemi egyensúly) eléréséhez és megtartásához, betegségekből való kilábaláshoz, több napig tartó feltöltődéshez.Aromatouch Technique
Mitől olyan hatékony és mitől egyedi?
A megfelelően kiválasztott illóolajok tisztaságától, kellő sorrendben, megfelelő helyen és módon való alkalmazásától. A Dr. David Hill által kidolgozott, minden kezdő és szakember számára elérhető módszer alkalmazásával az illóolajok jótékony hatása maximálisan beteljesedik. Nem igényel erőfeszítést a masszőr vagy aromaterapeuta részéről, ugyanis csak könnyed érintésekből áll. Maga a neve is innen adódik: AromaTouch Technique = Illat Érintés Technika.

A módszer négy “szervezeti állandó” megszólítására lett megalkotva: a stressz, a méreganyagok jelenléte, a gyulladás válasz és a vegetatív egyensúly vesztés. Az AromaTouch Technikát ezeknek a szervezeti állandóknak a kezelésére, ezáltal a test egyensúlyi állapotának, úgynevezett „homeosztázisának” visszaállítására dolgozták ki.

A kezelés lépései és a hozzá felhasznált illóolajok:

  1. Első lépés: stresszkezelés

 – Felhasznált olaj: Balance esszenciális olajkeverék.  Ez a szabadalmaztatott olajkeverék lucfenyő, ho fa, fenyőtömjén, kék varádics és kék kamilla keveréke, mely meleg fás és föld illatával a központi idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatása által jóléti érzetet teremt, megnyugtat és elősegíti a szervezet különböző rendszereiben  a kiegyensúlyozottság állapotának létrejöttét.

– Felhasznált olaj: Levendula esszenciális olaj. Enyhülést hoz, elősegíti a relaxációt. A testre gyakorolt nyugtató és hangulatjavító hatása teszi tökéletessé.

  1. Második lépés: immunrendszer támogatás

-Felhasznált olaj: Teafa esszenciális olaj. Baktérium, csíraölő és tisztító képessége révén támogatja az immunrendszert és segíti a test visszatérését a homeosztázis állapotába

– Felhasznált olaj: On Guard esszenciális olajkeverék. A vadnarancs, szegfűszeg, fahéj, eukaliptusz és a rozmaring együttes hatása adja az On Guard immunerősítő hatását. Bársonyos illatú, édes, fűszeres jegyekkel és egy leheletnyi citrussal.

  1. Harmadik lépés: keringés javítás

– Felhasznált olaj: Aromatouch esszenciális olajkeverék, melynek összetevőit a ciprus, majoránna, bazsalikom, levendula és a grapefruit a szöveti irritációk csillapítására és a keringés javítására használjuk. Segíti az izomfájdalmak, ízületek gyógyulását és oldja a feszüléseket és a görcsöket.

– Felhasznált olaj: Deep Blue esszenciális olaj, amely  izomfájdalmak és más testi panaszok enyhítésére szolgál. Kizárólag bőrre alkalmazható. Különleges alkotóelemeinek köszönhetően – mint a kúszó fajdbogyó, kámfor, borsmenta, kék varádics, kék kamilla, olasz szalmagyopár, oszmantusz – a Deep Blue hatékony válasz a gyulladásokra

  1. Negyedik lépés: homeosztázis

– Felhasznált olajok: Vadnarancs és Borsmenta esszenciális olaj ahol a vadnarancs megemeli a glutathionként ismert kritikus antioxidáns szintet és így a test természetes immunvédelmét erősíti. A borsmenta enyhíti a diszkomfort érzést, kellemes, hűsítő érzést ad. Nagyon sokrétű, értékes olaj.

A kezelést  háton, talpon és kézen végezzük. 

A kezelés ideje 45 perc.

Kezdőlap                      Illóolajok                    Illóolaj keverékek